Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beljusad


Gräv ner negativismens kugghjulstankar,
rikta en spotligt mot det goda
som gror och spirar inom oss alla

för likt blommorna
slår ut och växer sig starka
av ljuset

växer det som belyses
i människan.








Fri vers av _Mian_
Läst 498 gånger
Publicerad 2006-02-06 21:34



Bookmark and Share


  noname_realmind
Exakt så är det. En liten ljuspärla!
2006-02-09

  Thorvald Berthelsen
M'illumineo d'imenso
Jeg oplyses af det uendelige. Jeg oplyser det uendelige.
Det korteste digt af italienske Ungaretti er en passende kommentar, synes jeg.
2006-02-06

  Ashor
Finurligt!
2006-02-06

  Anna Grå
Onödigt med förklaringen. Det är roligare att klura själv. Om du vill nå fram med just det budskapet ska du hellre lägga till något i dikten som gör ditt budskap tydligare tycker jag. Frågan är om det behövs mer? Det är ju svårt att veta nu när man redan vet vad du menar...
2006-02-06
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_