Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens drake


Humlesurrande svävar tankarna
utsläppta mellan backtimjan och ängsört
i dagsblänka

dagen bläddrar fram
nya oskrivna blanka ark

ljuset doppar penseln
i himmelsblått bläckhorn

ögonblick i omfamnad
målar själens signatur

vinden böjer sig i vördnad
sträcker fram varsam hand

viker en drake
att flyga mot varats
bubblande vattenfall

brusande forsar
lekande läknad
sliter upp haspen av järn
av utanförkrafter smidd

livet tänjer sig
i ständigt pågående omformnad

öppnar sin röst
mot livets alla vädersträck

mot gränslöshetens

och drömmarnas levnadsländer.




© Marianne Kjellkvist




Fri vers av _Mian_
Läst 275 gånger
Publicerad 2003-10-21 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_