Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig och förbannad flykt

Flykten är oundviklig och tanken är svärtans moder
som för lekamen mot dess självuppfyllda undergång.

Felaktigheterna är inte bristerna,
eller okunskapen om förståelse,
inte heller naivitetens blåslampa,

det är förståelsen att olikheterna skapar krig
när ens egen vetskap måste bli lag.

Det är simpelt att slå sig själv på brösten utan att skapa blåmärken.
Så enkelt att utnämna sin självklarhet
och så svårt att få applåder utan att åstadkomma.

Enkelriktad vind finner ett lättare steg,
medan motvinden är det som skapar kunskap
och vi faller alltid dit där motvikten är.

Det är inte min lag,
inte din heller..

Det är naturens.




Prosa av Max Poisé
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-01 21:01



Bookmark and Share


  SagaArt VIP
Bravo!
2012-08-01

    ej medlem längre
Snyggt!
2012-08-01

  Niclas Petersson VIP
Snyggt Max. Välformulerat och tänkvärt.
Gillar.
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé