Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ofrankerad origami

 

Det finns en sjö tvärsöver, där vattnet är bräckt.

I den sjön förmultnar ett hopknycklat kuvert, i kuvertet finns bara en sak, en obetydlig groda i grönt papp, en liten groda med en liten krona och ett litet hjärta, noggrant
knivskarpt viket.

Origami.

Kuvertet låg redan adresserat i en väska, i väntan på att bli frankerat. Ett glömt frimärke, annars hade det kuvertet funnit dig morgonen efter du dumpat mig per sms. Sms kostar dig inget, jag vet du har 5000 fria i månaden, jag brukade få 4000 av dem. Man kan kalla det en i flera bemärkelser osedvanligt billig dumpning för att inte tala om feg, tror du inte jag vet HUR feg? Hur beräknad? Reservflickan, trösten emellan dem andra det är jag det. Inte värd ett spänn. Ett frimärke hade kostat några kronor åtminstone. Å andra sidan var det en kärleksgest, så inte mer än rätt att den är värd något litet öre mer.

Nu köpte jag aldrig något frimärke, varför sända något när det inte finns fanns mottagare, kuvertet fick försvinna bland vassen i sjön. Lösas upp och brytas ned.

Jag kastade det så långt jag kunde, svalde ett glödande klot av smärta som

aldrig

kan visas, bara bränna allt den rör,

 

gick därifrån.

 




Fri vers av C3H5(NO3)3
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-04 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

C3H5(NO3)3