Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om detta är sant eller inte må vara osagt


I en dikt är allting sant



I en dikt är allting sant. Där får tussilagon blomma i
november och åskan slå ner på en annan planet.

Kan vara bra om det rimmar men kan också göra
detsamma. Bara rytmen går hand i hand med orden.

Ja, i en dikt är allting sant och det är tillåtet att ljuga,
ljuga litegrann. Säga att man har en katt fast man har
en hund.

Och är man lagd åt det lite morbida hållet kan man ju
säga att skorpioner och kackerlackor har invaderat
ens hem.

I många dikter är det förstås vanligare med våren.
Och med kärleksstunder och längtan efter någon som
inte kommer. Och med kloka förmaningar om att ta
vara på dagen och vara tacksam.

Det är inte så ofta det krälar av gräsliga insekter i dikter.
Dom finns förstås men på flera meters djup.






Fri vers av Madeleine Richter
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-06 15:23



Bookmark and Share


  Akvamarin
En ljuvlig dikt. Ett rent, varmt språk med många bottnar.
2012-12-02

  Svenarne Jansson
Jag gillar dina dikter - de får mig alltid att tänka efter en smula.

2012-08-08

    nånja
det är konstigt att så många skriver bara om söta o vackra saker
2012-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter