Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sitter vid regnbågens fot

Jag sitter vid regnbågens fot. Nära dess början och dess slut.

Ser en bro av regn och ljus. En bro av ljus och regn ...

Lika röd som vallmoröda vallmon är den, denna bro, lika röd - och lika lysande orange.

Orange ... som en orange apelsin.

Lika gul är denna bro som de gulaste av gula citroner, lika gul ... och lika grön.

Grön som sommarens grönskande gräs, lika grön ... och lika blå.

Blå som himlens allra högsta och allra blåaste skyar ...

Mörk är denna bro. Indigomörk. Som nyskördad vejde så mörk ... och violett.

Lika violett som vårens allra första och allra violettaste violer.





Fri vers av Madeleine Richter
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-18 16:14



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket vackert och poetiskt skrivet! Tycker om färgernas beskrivning, de "glider" liksom fram och blir levande.
2013-06-21

  Alva Johnsson VIP

Ser alla de vackra färgkonstellationerna framför mej....men vejde...vet ej vad det är.
2012-08-23

  Madeleine Richter
Tack Suspicious Minds
2012-08-22

    suspicious_minds
Vackra beskrivningar, bra!
2012-08-21

  Madeleine Richter
Tack Cilax för kommentar. Mörkt och klart samtidigt, inte dumt.
2012-08-19

  cilax VIP
till Träsnidarens ord vill jag tillägga att indigo och violettaste lyser klart
2012-08-18

  Madeleine Richter
Tack Träsnidaren. Blev väldigt glad över din kommentar.
2012-08-18

  träsnidaren
Snyggt! Jag gillar rytmen och hur texten"binds samman" med färgerna. Mycket skicklig och vackert uttryckt!
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter