Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valde fel linje i livets skola


Letar fram raderna igen och läser
Ord som jag läst så många gånger tidigare
De är lika tydliga och saknar tolkningsmöjligheter även denna gång

" du är en go tjej,
tror du det kan bli något mellan oss?
Du kommer inte behöva ångra dig."


FAN!!


Är det för att jag inte kläddes i volangkjol som liten
Inte lekte med dockor eller gick i ridskola
Ingen hindrade att Stoffe var min bästis
Träslöjden var roligare än syslöjden


Jag måste se och förstå
förstå att....
ja, vadå
.... jag är ju bara jag


Är det för jag inte tagit till mig alla regler
De om hur man pratar skit bakom ryggen i kafferummet
De som säger att man ska vara lagom
De om tydligheten i gränsen mellan manligt och kvinligt
De som talar om att inte bjuda på sig själv


Orden står där
För avsändaren som en fråga grundad i känslor
För mig som ett tecken på....
ja, vadå
.... min otydlighet
.... mitt oförstånd


FAN!!


Spelar ingen roll hur många gånger jag läser
Meddelandet som för mig säger

" du är en go tjej,
har förstått dina signaler och träffar dig gärna.
Tror också att vi kan få trevligt ihop."


Gick ju bara på fel linje i livets gymnasieskola
Lärde mig att umgås med män på mäns vis
Kan nu det med ironi och innerliga gliringar
Trimmades till direkt problemlösning och uppriktighet

För mig blir vi vänner



Är det för att jag är jag
Inte riktigt som alla andra


Vem blir det härnäst?
För någon blir det då jag inte förstår
förstår, vad jag gör
.... jag är bara jag




Fri vers av Fågel blå
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-21 20:27



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Nära, ärligt och snyggt.
En av dina bästa.
Gillar.
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Fågel blå
Fågel blå