Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren tvåtusentolv

Du föddes i mars i år,

men växlade lynnigt skepnad

Somnade om, vände dig om och gäspade,

tittade yrvaket på oss,

precis som ett litet barn.

 

Kanske ömmade vi för mycket för dig,

för du sträckte bara försiktigt på dig,

och slumrade till ibland.

Så kom några pigga, varma dagar när du lekte med solkatter

och blåste molnen all världens väg

 

Duggregn och kyla, vindar och solregn

 

Nu när sensommaren tar dig i sin famn

blåser vindarna tydligt dig längre och längre bort

även om kvällarna fortfarande är ljusa

och längtan finns inom oss

                            

                               *

 

Det är som om vi aldrig riktigt tinade upp våra vintersjälar

vi går ut i sensommarkvällens vindar

och låter trädgårdens sysslor komma dig nära

Av jord är du kommen, jord skall du åter varda

 

Men vi vet

att du kommer tillbaka

 

© Birgitta Wäppling, 22 augusti 2012

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-22 20:02



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina ord om denna sommar som försiktigt tittade fram då och då.
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP