Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Superkapitalismens gyllene tider


Nära mig
ligger tidens anda

Vet inte om jag gillar den

Eller förstår den

Mycket nu
låter avputsat 60- och 70-tal
med gammalmodiga attribut

Känner igen tongångarna
likt mörkgrå moln
ständigt injicerande nya fördomar

Den stora skillnaden
är högteknokommunikationen
och att allt ska gå så onödigt snabbt

Eftertanke en bristvara
Vem betraktar en vacker liten sten numera?

På bondens åkrar spelar man golf
De förmögna blir alltmer förmögna

Men i världens rikaste länder
ökar fattigdomen





Fri vers av Jack E. Gladh VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-23 22:30



Bookmark and Share


  Magica VIP
Intressant text och ämnen du tar upp!
Ja allt ska tydligen gå så förbannat fort fram hela tiden, man blir så stressad, är personligen inte med i den tekniska svängen, hatar all reklamdynga om all ny teknik hela tiden, oviktig dynga! Personligen är jag på sin höjd lite på sidor på nätet som poeter.se tex och jag har en "gammal" mobil som man bara kan smsa och hör och häpna RINGA med främst om man skulle behöva det. :)
Vi tar inte hand om resurserna på rätt sätt och som du säger så de förmögna bli alltmer förmögna.
Vi är så fel ute idag. Jag känner att jag lever i fel tid...
2012-08-24

  lodjuret/seglare VIP
Man kan fundera över vad de som redan har, skall med alla sina pengar till, när de dör kan de ju ändå inte ta något med sig. Å andra sidan är många förmögenheter bara förenliga med hur deras aktier står sig på börsen. Om börsen går ner så går även innehavet ner. På sätt och vis finns det en rättvisa i det. Dessutom är det ju så att de som ofta tycker sig ha råd att vara generösa mot andra, ofta är de som redan själva väldigt litet har. Samtidigt är det så att många av oss som bor i Sverige exempelvis lever i relativ lyx i förhållande med hur folk lever i en hel del andar länder. Här har vi exempelvis skolplikt medan man på en del andra ställen kan vara glad om man alls får gå i skolan. Så vissa skillnader är det allt, beroende på vad man ser som rikedom.
2012-08-24

  Anders Nordlander VIP
ja det är för djävligt
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST