Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av bild och Majakovskij


En klänning i moln



Hon bär en klänning i moln. Vit i sepialjus

Hennes huvud, nacke och axlar omvärvs av moln

tunga regnfyllda


Vem hon är?

Ett med vindarna, de späda armarna famnande
steppen och tistlarna

kjolen en utslagen orkidé


(Är hon en oro i människornas sinnen?)


Aldrig förklädd i någon sorts fångenskap, nej i moln




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-24 00:53



Bookmark and Share


  Akvamarin
Det drar vindar genom denna vackra dikt. Moln och vindar, precis vad alla människobarn behöver.
2013-03-13

    ej medlem längre
gillar mycket denna text. vad då? molnibyxor-passningen, dialogen och den svävande lättheten. skickligt.
2013-02-16

  DrZappa VIP
très bien! (passar på att berätta att det är poesifestival i Stockholm 12, 13, 14 sept. Voila. Sposiba!)
2012-08-24

  cilax VIP
vackert språk, bilder.
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter