Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det sista andetaget fanns livet

Spill inga tårar för de ord jag saknar,
i de vatten där båtar förliser,
i den luft där kvävningen lever.

Världar välter av synvillors propaganda och formar
ljusslingor för de blinda att finna.
Har redan besprutats av fundamenttroendes saliv och
insett dess ovala sammanhang i kvadratens vilja att räta ut sina linjer.

Spill ingen kraft på den bild som svävar drömlikt
över de moln som täcker ljuset.
Vi är inte styrda av de fria viljorna,
vi är fångade av majoritetens makt av normer.

Så ljust i sitt glömda mörker att nyanser av
blytunga fotsteg på en genomdränkt sandstrand är hoppet
att finna skogsbrynets läkande atmosfär.

I det sista andetaget fanns livet,
då bruset kunde filtreras bort och väsentlighetens perspektiv
fick finna sin slutliga mening.

När jag äntligen insåg att jag levde,
var det dags att förstå döden.




Prosa av Max Poisé
Läst 361 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-08-24 11:48



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du stiger in

och kanske...skall vi leva med - i varje stund - det sista andetaget
2012-09-02

    ej medlem längre
(När jag äntligen insåg att jag levde,
var det dags att förstå döden.)

Gillar!

2012-08-29

  SagaArt VIP
*ler* hjärtat blev ett frågetecken. jag skriver "hjärta" istället :)
2012-08-25

  SagaArt VIP
?
2012-08-25

  Järnkatten
Gillar, speciellt andra hälften, den säger allt..
2012-08-25

    ADI Nehlin
Griper tag och berör..från början till slut
2012-08-24

  Änglaögon
Mycket bra! Gillar-mycket!
2012-08-24

  LenaJohansson VIP
mycket bra upplagd som prosa....drar mig med...
2012-08-24

    ej medlem längre
Mycket bra!
2012-08-24

    Jane S VIP
Jag håller med Niklas P! Dikten hade kunnat börja just där.
2012-08-24

  Niclas Petersson VIP
"I det sista andetaget fanns livet,
då bruset kunde filtreras bort och väsentlighetens perspektiv
fick finna sin slutliga mening."
Vackert Max!
Gillar.
2012-08-24

  Blåbäret

tätt och välskrivet...

kanske är det meningen så? en sorts oundviklig frihet trots sin smärta
undra hur det är just innan man föds? inget minns man från det livet...ändå så oundvikligt "tvingas" man att födas när tiden är inne...

"i sista andetaget fanns livet" (mycket bra rubrik) för det var då jag förstod att jag levt...

väcker sina tankar här...vilket är bra!
2012-08-24

  Matilda Ida Anette
Vackert och tankeväckande...
2012-08-24

    ej medlem längre
Bra reflekterat

i rader som berör ...
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé