Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som söker liksom jag

När mitt mål blir vägen
och solen dess ledsagare är jag
slutligen helt fri,

från det liv i lås som gräver djupa
avgrundslösa hål i en svärtad själ,

nyanseras av bedövande gömmor som
sakta fritas från de bojor av obesvarad kärlek

du finns där ute,
du som söker liksom jag,

kan valen föra oss samman och bilda gemensam blick?
där brutna skuggor klipper av sina band med allt som
avbryter vår rätt till existens i famn,

vi finner alltid dåtidens leende medan nuet
berövar oss vår rätt att finna lycka,

det är en evig vandring tills vi finner

att inget steg behövde tas,
att inget ljus behövde släckas

jag vet att du finns där ute,
du som söker liksom jag.




Prosa av Max Poisé
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-08-31 13:24



Bookmark and Share


  Rise Little One


"vi finner alltid dåtidens leende medan nuet
berövar oss vår rätt att finna lycka,"

underbar beskrivning...
2012-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Människan är en sökare...oavsett vad det gäller...fint skrivet.
2012-08-31

  Ninananonia VIP
Visst söker människor :) fint..
2012-08-31

  Änglaögon
Tycker om denna!
2012-08-31

    ej medlem längre
Helt underbart, både i form och innehåll! <3

2012-08-31

  Niclas Petersson VIP
Mycket vackert Max! En dikt som en hel del av oss här på Poeter väl kan skriva under på.
Gillar. Mycket.
2012-08-31

    JO:82
Snyggt! Att leva kvar i det förflutna..enbart destruktivt...denna dikt väcker hopp! Applåd för det:-)
2012-08-31

  Alva Johnsson VIP

En underbar dikt,
med förhoppningar och längtan.
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé