Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr mina religiösa vänner.. är en tvättäkta agnostiker! Varför? - jo därför att


Min Gud finns inte

stormar som mojnar i små laguners närvaro
riktar sin enda tanke mot de små som längtar

suktar efter mening och förklaring
medan rättvisan dör i orättens fotspår,

empati blir slagord i jakten att försvara
och ingen utnämns att hängas högst

för min Gud finns inte,
aldrig existerat i de mörkaste vatten,
aldrig funnits i de ljusaste av världar,

Han ger trösten ett ansikte,
hoppet en tro,
kärleken en förståelse
och mörkrets sitt ljus.

men min Gud finns inte,
som lyfter mig till förståelse
att sanning bara är av nyans

slagna som reser sig igen,
vandrar vidare med förnybar styrka,

sorgens ansikte som ständigt vänder
andra kinden till och profiterar där
olyckan ständigt regerar

och min Gud finns inte,
som ska lufta min lungor,
rena mina händer
och visa den väg som kommer att bära

hem.




Prosa av Max Poisé
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-31 19:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2012-08-31

  Niclas Petersson VIP
Själv tror jag på mänsklig värme. Och jag jobbar på att tro på mig själv. :)
Fin text.
Gillar.
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé