Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i solen

Kvinnan satt i solen
och lät strålarna värma hennes
rynkiga åldrande hud..
jag promenerade förbi henne
och sa: njut så mycket du kan
för snart blir det för kallt
hon log och nickade sitt ja
då det plötsligt slog mig
att henne hade jag träffat tidigare
men var, hon verkade bekant..
tankarna for omkring en stund
åh, nu visste jag..
vi hade arbetat tillsammans
när jag var riktigt ung på ett sjukhem
jag stannade till, vände min blick emot henne
och tänkte...livets dagar passerar då fort..
det slog mig, att även jag hade blivit äldre!
jag som "kände mig så ung"
fortsatte gå framåt och lät strålarna
från solen värma min själ..
blev påmind om att ta till vara på
livets tickande tid och dess
vackra fina ögonblick..





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-24 09:02



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
varje ögonblick må dig föräras
2015-04-26

  kirsti ylinikka VIP
Så fin text: Blev glad hela da'n!
2015-04-24

  Sofhia Wirström
så vackert beskrivet
om livet självt
visdom i dina rader
de berör
de värmer

2015-04-24

    ej medlem längre
Riktigt fint!
2015-04-24

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En människas ålder kan jämföras med vinets Bouque`t,i bitterhet och sötma,
2015-04-24

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2015-04-24
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP