Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna när jag var i norrbotten..


MÅNLJUS

Som flortunt tyll letar sig månljuset strålar ned från rymdens lufttomma skikt
silar sitt ljus genom springer och fönster
letarsig fram till de vrår som gömmer sig i mörkret

Din livsbetingelse är oemotståndlig
du väcker hav och vattendrag
i en ständig rytm
din kraft är enorm " den är- den finns
Du påminner oss ständigt med ditt ljus och
din rörelse i årstidernas kretsande
lopp
Om våren förbereder, väcker ditt ljus den
livslust som spirar under myllan
ljuset talar om den nalkande tid
som sakta glider genom rymden
Du talar ditt språk genom att sammanflyta
med sommarens ljusa tid.
som en vit boll väntar du där ute i
världrymden på den stundande hösten
då du åter kan göra din tribut
Du vrider och vänder dig efter dina
egna betämda nycker.
Och när du i den iskalla vinternatten
vandrar över den stjärnbesmyckade himlen
Är du som en brud
med ditt bländvita sken får du snön
att tindra och glittra som kristaller
och diamanter.

Vad vore jorden utan din magiska utstrålning
som du skänker den.

Arlöv
Erna Frank


















Prosa av erna frank
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-02 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust