Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag stängde min barndoms dörr

städade ut mitt tidiga liv
barndomen i ett par skåp

det gångna livet trängs på hyllorna
-luktar instängt-
instängda gamla minnen kommer upp till ytan

en "yoghurt flavoured chocolate"- klubba
från en svunnen gymnasietid - smakar nostalgi

intressen från tidiga skolår och diverse flugor genom åren
- bokmärken, klistermärken, kulor& poggs
- filmfigurer, kändiskort, glasfigurer & färgad häftmassa

en tågbiljett - destination Stockholm - tur & retur

böcker - alla dessa böcker
lästa
olästa
skolböcker
sångböcker
skrivböcker
- speglar olika skeenden-
där var "the Hobbit" inträngd bland en och annan Totte-bok
Rowling blandat med Lindgren, Christie och Blyton

smått krimskrams jag aldrig saknat
men aldrig heller kommer göra mig av med

en fågel ritad vid 8-årsålder med en mask i munnen som liknar en cigarr
gameboy med tillhörande oklarade spel

snuttar ur mindre än ett halvt liv
allt till tonerna av Mumford & Sons


....


städade ut mitt liv
barndomen i ett par skåp
på väg till något jag ännu inte är

-medveten om?-

nu är jag "bara" varande
precis som alltid
som alla andra
mitt i början av mitt liv
till vad jag
en gång
kommer att bli
en gång
I
Framtiden


© 2012 Celticgirl




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-04 21:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh vilka rader med minnen...ja även hos mig
2012-09-07

  Ninananonia VIP
Väcker tankar :) tycker om...
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP