Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handen på hjärtat

Med handen på hjärtat?
Vill jag verkligen
sjunka så djupt ner i din famn
att jag inte orkar
resa mig igen?
Med handen 
på hjärtat?

Din stora varma kärleksfulla
kvävande famn?
Så nära jag kommit men varje gång
har jag hejdat mig
Förfärad av att jag krympte så snabbt
i dess närhet

Med handen på hjärtat
vill jag inte krympa!
Jag vill växa!
Erövra utforska
Se, lyssna och försöka förstå
Vara i rörelse
Förändras

Inte krympa

Försöken att övertala mig själv bara
förvirrar
Kan jag lära mig att vara liten igen?
Liten men i trygg varm famn?
Din?

Med handen på hjärtat vet jag att 
det är då det
brister
Då kan jag aldrig mera 
släppa taget om det
Min krampaktiga hand är det enda
som håller ihop
bitarna
Det krampaktiga taget 
om mitt brustna 
hjärta




Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-07 06:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Slutet fyller mig med inspiration, så väldigt bra och talande. Förtjänar en del två med det som huvudtema!
2012-10-12

    ej medlem längre
YO!:D
2012-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes