Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ett liv

Var tjugofjärde timme får jag en ny leverans

jag föräras en helt ny dag en helt ny chans

De förbrukade lägger jag i minnenas arkiv

blir nog inte tv men det är i alla fall mitt liv

Leveranserna skiftar mycket i kvalitet

jag har fått träffa människor av hög dignitet

Jag har blivit lurad sviken och bedragen

jag har fått njuta fullt ut av de kvinnliga behagen

Jag har sett miljöer över nästa hela jorden

jag har festat loss och supit folk under borden

Jag har fått underbara döttrar med min kära sambo

jag har misslyckats med att lära mig dansa hambo

Jag har fått uppleva glädje och tung sorg

jag har sluppit bära kalsonger av märket Bjön Borg

Jag har fått njuta av underbar musik och sång

jag har druckit vin och älskat i solnedgång

Jag har fått tycka och tala fritt utan polisbrutalitet

jag har fått rösta och se mitt parti få majoritet

Jag försöker vara nöjd och inte styras av avund

jag tror nämligen att det är en farlig grund

Jag vet att någon gång får jag inte tjugofyra timmar

jag kanske dör när jag sitter här och rimmar

 

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-07 18:13



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En härlig dikt - och du lyckas rimma utan att det blir "sökt"
Bra!!!!
2012-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver