Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt som är skrivet behöver inte alltid vara sant, men


att leva en lögn

Jag lever inte.
Jag har inte levt på flera år.
Går som inuti en bubbla
av förfalskad trygghet (jag har mig själv att skylla)
är trängd i mig själv - liksom kvävs långsamt
av min egen otillräcklighet
är arg, ilsken, ledsen, trött (på mig själv)
har avstannat på vägen, vågar inte komma vidare
är i limbo i min bubbla
AVSTANNAD - kan inte gå tillbaka, vågar inte ta steget framåt
fast i den falska trygghet jag byggt mig själv
över åren
...
än mer ogenomtränglig yta - kommer att bli svårt den gång
jag bestämmer mig
att släppa taget
om bryggan som håller mig kvar
i välkänt territorium
inträngd i mitt eget hörn av sjukligt störande rädsla
i
ett egenhändigt byggt fängelse
av förfalskad trygghet
bepansrat med tankar av hopplöshet
...
sitter fast - tiden har till synes avstannat
(i)
bubblan som en gång skulle ge skydd
stänger in MIG allt mer och mer
utgången har suddats ut- finns bara svagt linjerade konturer kvar?
...
måste bryta mig ut och det snart
annars vet jag inte vad konsekvenserna blir
the most accurate scenario is:
att allt långsamt,
men säkert ,
kommer gå
allt mer utför
...
vill inget längre - är slut, orkar inte
måste våga, klara av
att
bryta ett livslångt destruktivt mönster
innan jag begravs helt
i mig själv
av min egen
fördömda
bubbla!
-
Behöver väl knappast tillägga att
(tanken på) det
gör mig väldigt, väldigt rädd...

Rädd
att
släppa taget
om min
bubbla
falla
ta steget vidare ut i livet
fri
att
äntligen
kunna få
känna
att man
lever på
riktigt!



© 2012 Celticgirl




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-07 21:54



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Äsch, det där är ju sant för alla, så även för dig eller mig eller vem som helst. Kanske krävs det ett mirakel för att bli fri igen. Och mirakel som händer så sällan. Ja, det är mycket mirärkligt hur lätt det kan vara och så glider det mellan fingrarna precis när man är där. Se, nu har du gjort mig upprörd. Fy dig! ;)
2012-09-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
Lev ut!
2012-09-10

  Let it go VIP
Stark text, som känns väldigt igen.

Ju längre vi håller fast desto tyngre blir vår last, det är inte svårare än att våga, igen och igen. Vi är mångt mycket starkare än vi tror, ibland får vi mycket stryk, men det är det värt. NO PAIN - NO GAIN :-)
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP