Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EFTER DAGENS SLUT..

När du efter dagens slut
gått till vila
och tankarna sveper över dagens gärningar
betänk då att ingenting är svart eller vitt
rätt eller fel
som ett förstoringsglas är hjärnan när mörkret
lägrar sig över ljuset
som synar de minsta detaljerna
tar vara på eller förkastar
fantasiens akrobatiska övningar som är
din egen fiende och som spelar
hjärnan dess spratt
håll dig då själv i handen och sök
ro i positiva tankar
du är enbart en människa med
en människas förmåga att välja mellan
rätt eller fel
det rätta är det som gör dig ödmjuk
genom att älska din nästa
älskar du dig själv och
därmed allt som är till gagn för dig
med alla dessa tankar
har du gjort en överenskommelse
med hjärnan
att segra över mörkret
endast mörkrets vila kan få hjärnan i
balans
som hjälper dig att föras bort genom tid och
rum in i en drömseans.




Prosa av erna frank
Läst 128 gånger
Publicerad 2012-09-08 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust