Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- varje vår genomgår jorden dessa födslovåndor....


DIANDE REGN

Vatten i alla former är jordens livselexir, där buskar
och träd, rätar ut sina stammar och bladverk.
Man kan efter en tid se hur musöronen växer och
blir till blad.
Genom den omvandling som den svarta jorden
har genomgått och därmed blivit till näringsrik mull.
Kan man ana under den näringsrika mullens yta,
hur buskarna och blommorna jobbar på.
Där stjälkarna som inte syns sträcker sig mot ljuset.
Likt en kvinna i födslovånder.
Hur de regntunga molnen driver in, för att dia den växtlighet
som den näringsrika jorden frambär.
I denna ljusets fotosyntes sväller växtligheten.
Solen är dess moder i måttlighet.
Precis som människan är ett kemiskt under, har
jorden sin kemi.
Med sina fyra årstider, får vi ett lystmäte av både
sol, vind och vatten.Som fyller på haven och andra
vattendrag.
Vi kan njuta av regnbågens alla färger på
himmelen, på jorden.
Hösten med sin stormiga tribut som möts i ett
origo.
Detta är vår och djurens underbara jord!
En plats vi måste värna om!!

Arlöv
Erna Frank



















f




Prosa av erna frank
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-11 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust