Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Regina Spektor


Jag är framtidens astronaout

För varje plats
Finns ett busstopp
- Vi kan ta oss vart vi vill
Och för varje minne
Som vi inte fixar att möta
Ska jag applådera
Så att scenskräcken försvinner
Kurar ihop sig till en liten boll
Undanträngd av stolthet
Fritt svävande bland oändlighet

Och jag har slut på melodier att sjunga
Men jag är en jävel på covers
Och i slutändan
Är vi ganska lika varandra
Vi har alla levt med stjärnor i blicken

De första löven föll i Lundagård (Gulagröna)
Och studenter firade som om det vore sommar
Medan mitt hjärta exploderade
I ett hav av bussar
Och minnen av alla de platser
Som jag någon gång kommer möta

Jag är framtidens astronaut
För jag betraktar det universum
Som bor på jorden




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-12 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia