Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att se sitt barn fara illa och inte kunna påverka så mycket som man önskar att man kunde - det gör ont inom ... på ett sätt som ej kan återges i ord ...


Att finna ut hur man rätt väg ska ...

... kunna välja 
inför en ännu alltför
okänd framtid
är svårt nog för mig som vuxen

men intet jämfört med
hur svårt det är 
för en tonåring
vilken befinner sig
mellan en mor och en far
vilkas rekommenderade val
har en skiljelinje
vilken är och synes förbli total

Ikväll kände jag 
för första gången
på mången dag
att min älskade lilla store kille
gjort sitt val
De förtroenden han mig gav
visade på
att han nu vet vilken väg han vill gå
och att han äntligen insett
vem det är han kan lita på

 

Det får mitt fadershjärta
att inte så lite lyckligare slå

Även om jag inser ändå
att det ännu är
en lång bit kvar att gå

innan vi tillbaka till framtiden 
slutligen med mer grundad säkerhet

kommer att nå

 

Men just nu
är det gott nog för mig

 

att veta han åter litar på och älskar mig
och vet att jag älskar honom mest i hela universum

oavsett!




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-16 02:54



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
..Din text känns trygg och kärleksfull
sån fint med en pappa som visar sin kärlek....
2012-09-16

  Katharina BR
Du vet verkligen hur du ska förmedla dina tankar på bästa sätt.
Gripande.
2012-09-16

  ResenärGenomLivet VIP
Jag blir varm av dina ord...glad för din skull...
2012-09-16

  Palett
Stark text som "går in" !!
2012-09-16

  PPQ
så underbart
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP