Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Damen behövde nya löständer!

Den äldre kvinnan log emot mig
var så tacksam och ödmjuk
för allt samhället gjort för henne
men hon hade också betalat tillbaks
genom år av slit och hårt arbete..
nu insåg hon hur tiderna
radikalt hade förändrats..
som väntetiden till sjukvården
alltid en massa i kö..
och hon såg hur stressen
åt på personalen...
tandläkarkostnaderna var enorma
men hon var ju tvungen att köpa
nya löständer för att kunna äta..
pensionen hade politikerna sänkt
och det värsta var att hon
betalade högre skatt än de som arbetade!
hon gjorde så mycket hon orkade
för hon visste att hon var tvungen..
allt kostade pengar och den lilla lön
som hon fick in varje månad
skulle inte räcka om hon inte snålade in
på matkostnader och medicin..
hennes ögon tårades då hon sa:
vad har jag gjort för ont?!?





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-03 10:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det är den frågan som dyker upp som pensionär.
2014-07-03
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP