Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och evigheten


MITT TRÄD

>>>>>>>

Jag ser dig
du hundraåriga träd
på våren
översållad
av skott och knoppar
som vore du
en tonåring

Lär mig din hemlighet
att åldras så


Höstlövet singlar sakta
mot jorden
har lämnat trädet,
det lever
inte mer


Men trädet är kvar.


Till våren
slår ljustgröna blad
ut igen
till solen
till livet

födelse död
är livets villkor

så även för dig,
för mig

ungdom och ålderdom
bara steg
mot evigheten

Vilket
är ditt
träd?

>>>>




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 316 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-09-23 09:07



Bookmark and Share


  Maria T
Jag har en björk utanför
mitt fönster där jag följer
årstidens växlingar
2012-10-07

  Björn Nilsson VIP
Ett träd där lövsångare och blåmesar trivs är ett bra träd!
2012-09-29

  Delilah Juno VIP
Mitt träd är det min älskade sitter under...
2012-09-28

    ej medlem längre
Varmgott invävande
av intimrelation
med naturen nära
med det snuddas också
vida blickar

Gott!
2012-09-26

  Lena Själsöga Keijser
så vackert
så vackra andas träden

trädkällors sagopärlor
2012-09-23

  Hanna Mari Wallin
vackert ordat om livet och döden...och det eviga...
2012-09-23

  anits VIP
En mycket vacker text om träden
och evigheten, mitt träd är tallen
dess krona kan bli så vacker, det
är underbart att stå under en gammal
tall blicka upp mot ljuset som silas genom
dess krona
2012-09-23

    ej medlem längre
jag hänger en guldstjärna uti ditt träd!
en mycket vacker text!
2012-09-23

  Chawa VIP
Storslaget om livets ekon där i evigheten!

Mitt träd är boken. Om våren förför den mig med sin skira grönska. Om sommaren får jag träda in i de gröna salarnas tempel - en själens reningsplats. Om hösten råder färgprakt och friskhet uti rummen. Om vintern kommer tysta vilans tid - naket, fridfullt och havande våren inuti :)
2012-09-23

  Ninananonia VIP
Vackert.


Jag älskar stora gamla träd :)
Ekar är underbara att krama de ger energi och kärlek :)
De är så gamla och visa.
2012-09-23

  Ninananonia VIP
Vackert.


Jag älskar stora gamla träd :)
Ekar är underbara att krama de ger energi och kärlek :)
De är så gamla och visa.
2012-09-23

  M M Mannheim VIP
Bra om en evigheten väsen på jorden. Själv har jag inget favoritträd så jag får väl säga kaktus.
2012-09-23

  poetryGirl
http://youtu.be/oLsYde9vf14

se träden i regnet....

2012-09-23

    ej medlem längre
mitt träd är björk.Mycket fint snidat hörrudu!
2012-09-23

  Peter Olausson VIP
ett så löftesrikt evighetsbudskap! Mitt träd...ibland är det björken, ibland är det enen elelr till och med eken. Gestalterna vandrar, men livet lever vidare.
2012-09-23

    Birgersdotter VIP
Väldigt fint skrivet
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl