Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-- alla har rätten att leva--


STRID...

Ni som har så mycket
strid i sinnet
använd minnet till
att minnas

nittonhundratrettionio 1939
historiens hemska år
varför har människor
så mycket strid i sinnet
Detta kan inte, jag förstå.

Alla har väl rätt till livet
jorden äger väl ingen ändå?
Fast ibland tror man den
rike stridbare, har mera rätt
till jorden, än vi andra
VI SMÅ

Orättvisor har väl alltid funnits?
Fast ibland jag undrar då
Vem strör strid i våra
sinnen som tar sig
rätten att göra så

Går de styrande våra vägar
äger de vårt land
mer än vi
Vilka rättigheter de sig
än taga
är det folkets väl och
ve de ska stå bi.

Dystra tankar kan jag känna
girighet och strid
går hand i hand
plånböckerna är symboliken
som styr ett land

Arlöv
Erna Frank





Fri vers av erna frank
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-28 17:20



Bookmark and Share


  Lilla Bambun
Mycket bra, ALLA har rätt att leva!! En text som alla bör läsa!
2012-09-30

    annalöfqvist
så mycket sanning och kloka ord... BRA tycker jag...
2012-09-29

  Sofhia Wirström
tack för en fin text som berör
som ger eftertanke
2012-09-29

    ej medlem längre
viktig text.. bra!
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust