Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- inte allom givet rikedom-...


MÄNNISKAN (trälen)

vargen ylar i natten

månen på himmelen går

gårdsvaren är på ängen och

vaktar, lammen dom små

i stugan sova gårdsfolket för

sin vila behöver dom, få

till dagens mödor dom vaknar för

att slita för dagligt bröd ty

mödorna äro många och

ingen hjälp att få

när vandringen går till skogen

kylan vid knuten står

veden behövs till spisen

trälen måste mata den så

för magen den är hungrid

och själen likaså

människans lott i livet

är att träla för dagligt bröd

ingenting är givet

människan får betala så!

Arlöv
Erna Frank









Fri vers av erna frank
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-29 00:21



Bookmark and Share


  Lilla Bambun
Väldigt väldigt bra om livets svårigheter för den egentligen svaga människan! Härlig rytm, hela texten liksom gungar. Super!
2012-09-30

    ej medlem längre
fint skrivet om livets vedermödor..
2012-09-29

    ej medlem längre
Bra skrivet..om livets svårigheter..
2012-09-29

  Sofhia Wirström
vackert berättat
fin bild du ger om
människans möda
genom livet
2012-09-29

    ej medlem längre
vackert berättat om människans mödor ...
2012-09-29

  Gawain
Ack ja, ve och svett är den ihärdiges lön.
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust