Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske passar bättre i en dagbok


Dagsdikt



Tjoho, världen faller ihop som ett korthus
(barndomens korthus i åminne)
Men det hindrar inte mig från att famna dagen
eller bortskämt skjuta den ifrån mig

allt efter behag

Tjoho. Kärlekslycka, kärlekssorg
behärskade brev med undertryckt vrede
till en eller annan vän

som blivit en ovän

men som kanske blir en vän igen

Hösten sveper in och ännu fred. Hos oss.

Mina ord singlar som höstens löv ner från träden
dansar sorglösa omkring, en sorglöshet
med tydliga ådror. Där, i all sin tydlighet
ligger smärtan på lur, den egna

I Saudiarabiens Ikeakatalog ligger kvinnorna
gömda i köksskåpet Faktum bakom sopborsten Emma

eller har de gömt sig under sängen Sultan




Fri vers (Modernistisk dikt) av Madeleine Richter
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-01 12:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ger ett något splittrat intryck, men har sina poänger, och det är väl meningen med en dagsdikt ...
2012-10-01

  Solitaire VIP
Jamen vad gör man?
Det finns många skäl
att bojkotta IKEA!
Ska vi behöva skämmas
över alla svenska varumärken?
2012-10-01

  cilax VIP
gôr fint, Ikeas skåp är lika rymliga som deras samvete
2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter