Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-- även om vi tycker att sverige inte är så bra, så har vi det ändå gott, det har kostat för dem som tog strid i Ådalen och Sundsvalls - kravallerna icke att glömma-


STATAREN...

Nu pockar pennan på igen.

Däruppe på krönet står herrgården

en bit i från en statarlänga står
förr i tiden brukade. det vara så

det var vid den tiden mjölkpiskan
gick, ja, redan då hade den rike sina trix

armt och fattigt i många hem
tänker, att vi får inte glömma dem

slit och släp var deras lott. men
de var med om att bygga
Sverige opp

utan dem skulle vi inte ha det
Sverige som vi har idag

Då tänker jag ibland så här
vi får inte glömma, vem vi är

ingenting gratis har vi fått
våra förfäder, har slitit för oss

även om de rike, har haft det bra
så finns en skara så stor så stor

några generationer tillbaks
är inte så länge sedan

Men är vi inte rädd om Sverige
vad händer då

ett kaos,bannlysning eller vad???

Arlöv
Erna Frank







Fri vers av erna frank
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-02 23:35



Bookmark and Share


    annalöfqvist
Tusen kramar för dina så kloka ord, för så är det tack vare det som var en gång ---
slit och släp och fattigt, har vi alla- fått en dräglig tillvaro- men som sagt utan dessa människors kamp, osv.... hade allt varit gråare tror jag
VARM KRAM
2012-10-14

  Sofhia Wirström
bra tankar du tar upp
vi får ej glömma
generationen som
byggde Sverige
utan denna generation
skulle vi inte haft allt
detta vi i nuläget har
2012-10-03

    ej medlem längre
bra reflektion, min pappa paminner mig ibland om folket som byggde jarnvagen som vi idag tar for given, folket slet mycket forr, som vi inte alls behover gora idag, pa samma satt i alla fall.
2012-10-03
  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust