Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden

det är inte djävulen som tänt elden ikväll
utan en ängel som tänt sin fackla
allt handlar inte om att vara elak eller snäll
utan att kunna leva utan att vackla

det är inte vad du ser utan vad du känner
vad du egentligen innerst inne kan
allt handlar om början till det som bränner
vad som gör dig till den som är sann

det är inte skam eller ångest som startar
vad som är fel eller som är rätt
det är dig själv som du allra först ratar
som gör att du handlar på fel sätt

det är kärleken till det som som Gud ämnar
till att våga tro på livets mystik
allt handlar om att du gårdagen lämnar
för du är sannerligen mer än unik

nu är det bara att ta en dag i sänder
att säga nej till det som är ett spel
att äga sanning för vad som än händer
våga gå emot det som känns fel




Bunden vers (Rim) av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-10-06 21:43



Bookmark and Share


  Nära
Pudelns kärna!
Tack för den fina
2018-09-15

  peter markurth
Sensitivt skir
2017-09-25

  Federico Romano
Läste den en gång till, den riktigt bra..
2012-11-07

  Federico Romano
Samhörighet med texten..
2012-10-11

  ResenärGenomLivet VIP
Läsvärda rader du ger oss...
2012-10-11

  Lars Hedlin
Närvaro och själslighet
2012-10-08

  Larz Gustafsson VIP
Livet handlar verkligen mycket om att våga säga nej. I synnerhet det kristna livet. Att våga kasta snuttefilten och våga tro på att man får något bättre istället.
Jesus har sagt att Han är Sanningen. Han har också sagt att sanningen frigör samt att Hans Ord är sanning.
2012-10-07

  aol
verkligen bra skrivet vännen, man vill ju bli bättre än sina gårddagar, få nya visioner
2012-10-06

    adidas
Väldigt bra skrivet.
2012-10-06

    ej medlem längre
Å glömmer inte Gud som de flesta gör...
2012-10-06

    ej medlem längre
Du äger stor kunskap om att vara! Existensialisten...
Fint diktat!
2012-10-06

    ej medlem längre
Gediget tänkt & skrivet.
2012-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP