Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att kräkas på sina egna ord!


Fyfan vad trött jag är på dina jävla dikter

Så vackert att spyan målar horisonten
med själ och skönhet i urusel paradox,
det liksom smälter genom berusande rader
av älskande drömmar som ger avföringen sitt ansikte.

Likt skit som regnar i skurar och lämnar kvar
en bitter eftersmak av allt det ljuvliga.
Andetag och hjärtslag slåss om romantikens piedestal och
förbarmar sig över lättantändliga ord.

Ingen kan yppa något annat än det underbara som
knullar sig fast under skinnet och stryper anekdoterna och
pekoralen allra först!

Du grinar illa av de juckande rörelser som likt dreglet når nya
bottennivåer.
Hata är inte motsatsen till älska och de orden bokstaveras aldrig
ordagrant de bara ärvs vidare från ord till sats.
När massan hytter med fingret sänds budskapet över himmelhöjd
och självkritikern höjer sin röst och utbrister i aldrig nedtonat eko,

- Fyfan vad trött jag är på dina jävla dikter!




Prosa av Max Poisé
Läst 390 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-10-08 12:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Förlåt att jag skrattar,
känner igen mig!
Du är så jävla bra,
hur får du till det undrar jag..

2012-10-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
"Trädet är känt av dess frukt"
2012-10-08

    ADI Nehlin
ord och inga visor..svårt att få tyst på den egna kritiska rösten
2012-10-08

  Inkarasilas
Jupps, ler irriterat och upptäcker att jag ser ut som en fucking krokodil med tandvärk, jävla poesi och jävla dikter och poeter och gah, kräks galla och tvingar mig att läsa och inse hur fucking hopplöst det är att få det sådär perfekt det borde vara. Raderar, stryker, för till, börjar om. Gah, känns som om du petade mig med en pinne i ögat. Aj!
2012-10-08

  alvan
Igenkännande absolut. Bra formulerat här!
2012-10-08

  Järnkatten
Lite att ta i kanske men en häftig antitext, bravo!!
2012-10-08

    ej medlem längre
Självkritiska är vi nog alla då o då... Ibland mer än nödvändigt...
2012-10-08

    ej medlem längre
Du är bra Max.. Säg efte mig;jag kan skriva dikter..
2012-10-08

  Anya VIP
En stark text som berör mig. Med igenkänning läser jag...ja....ibland blir man trött på sig själv och är allt för självkritisk. Kanske utan egentligt fog!!!
2012-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé