Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alicuius, vita! non mea


Ibland slutar jag dricka

Dimman,
den där jävla dimman som omsveper
och bedövar komplexiteten som annars svärmar
genom förorenade vener och besudlade artärer.

Solljuset når aldrig linsen på samma sätt som minnet gör och
det gör mig så jävla förbannad, så ursinnig att jag hellre dödar än
se spillran av ett forna jag, i en konkav spegelbild av verkligheten.

Att finnas i livet är en förbannad plåga,
en skitig ynnest som kravlar i smutsen för att kunna nå
månen när den är som närmast. Där simmar jag utan kläder
i Stillhetens hav och inser att jag aldrig nått högre höjder än detta.

Så underbart när det bränner i strupen samtidigt som gråheten
ändrar nyans och någonstans i atomernas delning, synas baksidan
av de obrukbara spelkort som används.

Vågar inte vakna,
vågar inte inse att livet är över
och att andedräkten som studsade mot ofärgade väggar
var min egen.

Satan ler alltid ensam,
medan jag vaggas in av den kemiska tryggheten som
alltid bestraffar mig dubbelt dagen efter.

Jag hatar att älska den där jävla dimman
Jag hatar och älska gårdagen när jag utan makt
förs fram av tiden.




Prosa av Max Poisé
Läst 346 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-10-08 16:47



Bookmark and Share


  Blåbäret
den ilskna känslan ligger tongivande över raderna och maktlösheten gör sig gällande...utom i ordets flöde...
2012-10-09

  M.A.J.R
Du slår rötterna här Max poise. Jag tänker spara texten för den goda känsla jag fick utav att läsa denna. applåder till dig max för du är en fantastisk poet!

Nu! drickandet är en rolig sak enligt mig för när jag är som fullast är det då i mina tankar.. för sen kommer det en fest man ska på och dricker så lite som möjligt.


P.s kul att ha dig som skrivarvän max snart har det gått två år tänka sig.. hur tiden går.
2012-10-08

  comfort_noise
applåd! "Satan ler alltid ensam,
medan jag vaggas in av den kemiska tryggheten som
alltid bestraffar mig dubbelt dagen efter. " snyggt :)
2012-10-08

  Ninananonia VIP
Berörande text... sorgligt...
2012-10-08

  LenaJohansson VIP
känns som en mardröm. bra skrivet
2012-10-08

    ej medlem längre
Där pricka du in det med precision.

Bra!
2012-10-08

  Järnkatten
Grymt bra Max, vet precis vad du menar..
2012-10-08

    ej medlem längre
Snyggt!
2012-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé