Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopplöst hopplös



Jag har långsamt börjat förstå varför
allting aldrig blev som det var menat
Jag har insett att jag gjorde valet mot min vilja
för att jag var så illa tvungen att följa din
vilja

Aldrig hade jag varit där jag är idag
om jag hade gjort andra val
och vågat stå upp för mig själv


------


Ända sedan jag var liten har jag böjt mig
stått ur vägen för andras krav
jag har tröttnat


------


Många gånger har jag förlorat
och allt för få gånger har jag vunnit
Det är vinsterna som står högst
men mina förluster drar ner dem till botten

Jag önskar inget hellre än lycka till alla
men oftast glömmer jag min egen lycka
Jag står i skuggan och får aldrig se lyckans sol
skina


------


För tre år sedan var jag på exakt samma
plats i livet som jag är idag
Jag har gått i en stor jävla cirkel
och inte fattat någonting

Nu står jag här och funderar på
vad jag vill göra med mitt liv

Varför mina val av vägar i livet återigen har fört mig hit
förstår jag inte
Jag vet att andras viljor har styrt mina steg
men att det skulle påverka så enormt
förstod jag aldrig


------


Jag har alltid varit ett hopplöst fall
ett hopplöst fall som vandrar i cirklar
sicken jäkla framtid det skapar

Om tre år kommer jag förmodligen stå här igen
och fundera på varför allt blev som det blev
Lika hopplöst som nu kommer jag fundera på
varför jag låtit andra påverka mig

Lika hopplöst som idag så kommer jag att stå där
och önska mig själv något annat

önska att livet skulle ge mig
en väg ut ur den här cirkeln.




Fri vers (Fri form) av elinmaria
Läst 385 gånger
Publicerad 2012-10-10 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

elinmaria
elinmaria