Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det brinner en lögn

jag kan känna en lögn
genom atmosfärens skikt
universums alla gråtande ögon
med svidande mage
känner jag igen

jag ser den mellan varje ord
du någonsin talat
eller de du med tvivel skrivit ner
skakiga bokstäver
i Times New Roman
med brännande ögon ser jag

jag vet när du ljuger
smaken av rönnbär
fast jag ler
låtsas jag äta upp
för fridens skull

jag ser den djupt i dina ögon
de du aldrig kan dölja för mig
jag har ett öga i pannan
ser varje steg du tar

det brinner en lögn
eller många vita
så är det att vara född

med gåvan




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-10-12 12:11



Bookmark and Share


  Annika Eklind
Ja, visst är det väl så att man känner lögner men man låter dem passera, för fridens skull. Sanningen uppenbarar sig alltid förr eller senare ändå, ju. Bra skrivet, tycker jag!
2012-10-14

    ej medlem längre
En stor pondus och en skör nakenhet är vad jag känner i dina ord. Styrka står emot det sköra. Njutbart!
2012-10-12

    ej medlem längre
Fantastikst bra skrivet
ärligt och rakt
2012-10-12

  LenaJohansson VIP
mycket bra. både innehållsmässigt o hur du brukar språket
2012-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP