Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äppelplockning

Varsam lossas de röda äpplena
Ett efter ett fyller de korgen

Ett efter ett tas de upp och granskas
Prima vara! Det torkas och läggs i låda.

Rönnbärsmal, skadat, för litet!
Läggs åt sidan

Brunt, ruttet, hackat av fåglar
Förpassas till skräphögen!

Alla kommer till användning
fast på olika sätt

Ätas, göra paj, i maten
pressas som must

Eller bli jord i komposten
eller mat till fåglar

Får vi människor samma chans
trots våra olika förutsättningar?

Hanteras varsamt!




Fri vers av Birgitta Jacobsson
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-15 23:03



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Finstämd dikt-slutet tid för eftertanke
2012-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Jacobsson
Birgitta Jacobsson