Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför?


Vet varför du är ensam

Tids nog slösas betydelsen bort,
förverkad av slutgiltiga beslut
som rensar samvetets röster.

Du har sprungit gatlopp naken,
visat din kropp till högstbjudande
och fångat stunden som om det vore
det sista andetaget.

Kunde ha offrat allt, slagit ihjäl timmar
som etsade sig fast i synen.
Istället går vi på varsin sida av vägen
med blickar mot ångad asfalt av hällregn och storm.

Förmultnade grönskan hånler mot ben i flykt,
som rusar mellan berusningen och sannskriftens
förbannade svärta.

Varje minut är ett liv i spillra,
varje timma en plåga i den vackraste av vyer
och varje år ett skäl att ständigt blicka bakåt.

Stolthet som studsar evigt mellan smala väggar
skapar mer energi att slåss, att segra och slutligen
få vinna,

helt ensam.




Prosa av Max Poisé
Läst 202 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-16 11:45



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Du har verkligen hittat
och bundit samman
tanken och känslan.
Den sorgliga sanningen
i ett fint paket.
2012-10-16

    ej medlem längre
Mycket bra ...
2012-10-16

    ej medlem längre
Snyggt!
2012-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé