Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ont och gott i livet är synnerligen subjektivt upplevt och givet ...


Jag har också träffat Djävulen ...

... dock alldeles för många gånger
i mitt ej längra alltför kortvariga liv ...

Det som fascinerar mig allra mest
är hur odefinierbart variabel han var
såväl till vardags som till fest ...

... om han nu var en han och inte en hon
eller kanske helt enkelt både ock
- lite som en nackenschock ...

Med åren 
har jag dock
kommit till insikt om
att Djävulen i sig
allra bäst definieras
och skulle kunna liknas vid

frånvaron av dig
i mitt liv ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-10-17 12:38



Bookmark and Share


  ia VIP
den sista raden, gör helheten
2012-10-20

  genni VIP
Slutet band ihop hela texten,

"frånvaron av dig i mitt liv..."

2012-10-17

  menspoeten
Otroligt vackert!
2012-10-17

  SatansSon VIP
det här tycker jag slutade med en vacker och tänkvärd formulering. Bra fantasi om hurdan djävulen kan vara...
2012-10-17

    ej medlem längre
Djävulen är väl mera ett begrepp kanske. Helt ärligt tror jag inte han finns. Utan själslig nöd och frustration skapar ondskan och just begreppet djävulen.
2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP