Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försök

 

hon
som har somnat på en bänk
stationsnära
håller anletsdragen hårt sammanskurna
till en gul plåthink kvarlämnad
i Guernica

det där smattrandet som alstras
(du skyndar förbi henne)
lyfter ur dina fotsteg
på marmorgolvet

ett lövgrönt skikt som frigör sig
och börjar resa som eftersökt ljus
i hennes andnings pendelslag

i dina steg slår
lövklockor in, lövklockor
slår ut under fotvalven

tre slag
för massan vi drar i med invärtes händer
för pölar efter utsmälta famnar
för kråkornas grepp om
dockornas trådar

slår kropparna
slår kropparna,


kropparna slår -




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-19 13:30



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
En organisk rytm som väver samman människa, djur och träd. En suggestiv metamorfos, begåvad med dubblerande perspektiv. Dikten lämnade en känsla av ljuvt obehag i mig.
2012-10-21

  cilax VIP
bra försök, gillar mycket
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund