Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontaktlös kontakt


Brådskande ärenden i själavård

utlägges i kontaktannons,

meningslösa blodsutgjutelser i ögats
vita ger oss hintar, om skräck, där
den bor,

Du har en båtplats och orden som
omger ditt psyke ska andas avslappnad
nonchalans, ditt brev stinker
kanelbullar och vitspeglande köksö,

Inatt sade jag inte att det var förståeligt
och bra. Jag klev i bomullsklänningen
med fickor fram och sade som det var,

Jag känner inte igen mig själv i dig,
Jag mår bra när jag får vara jag,

När det förflutna ligger som en sargad
historia, en tistelstig som vi mer
eller mindre klarat av,

Mår bra. Absolut. Behöver ingen och
tvivlar aldrig över något en endaste
dag. Det är så mysigt att skriva
mysigheter, om regn som smattrar
och om hur gullig du verkar, fast jag
aldrig klätt av mig, dig,


Är allting enbart bra,

Behöver ingen spegling, av ett annat
komplicerat litet jag,

Du har en båtplats och jag skiter
i det, i din lagomvärld,

Inatt sade jag som det var. Jag
frågar dig naket om din ensamhet

det som gjort dig till ett jag,





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 96 gånger
Publicerad 2012-10-28 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP