Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som vanligt ofta är inspirerad av Moa Martinsson, min hjältinna


socialrealism del två

det är en gammal gumma
som talar i tungor i dag
förvärkta leder
gnällig sång

det är livserfarenhet
som syns i ögon plira
av ungdomskärlek
arbete och duktigt slit

ett sköte trasat
av barnbördor många
älskat varje liv till liv
skändat av en man
som ville
mer än hon

det är sorg i själen
att överleva
sina barn
vara bortglömd
då tid hos barnbarn
är lyxvara dyr

det är en gammal kvinna
med flickans tankar
längtan efter dans
mjuka smekningar långa
det är hon
som får förstaplatsen
i mina tankar idag




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-02 12:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Djupa ord och känslor som slår rot i ett evigt inre! :)
2012-11-05

    ej medlem längre
Tack för en underbar text!
2012-11-02

    ej medlem längre
denna var såå fin , tycker jag
2012-11-02

  SatansSon VIP
Ovanlig typ av text för att vara från dig. Bra!
2012-11-02

  Annika Eklind
Åh, kära Betty! Nu tänker jag också på henne. Så levande du återskapar henne!
2012-11-02

    ej medlem längre
en kraftfull, öm och vacker i sin hyllning! bra.. gillas
2012-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP