Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte göra ett uppehåll i skrivandet, totade dock ihop detta söndagen som är


Tidsbild


saknar mitt land som det var

när snöflingorna var större
och jag var mindre

och farmor levde

bussarna på stan gick tysta
genom snön

drivna av ström

affärerna stängde klockan sex
på fredagen

öppnade igen på måndagen klockan nio

långfredagen var den tråkigaste dagen
i hela världen

lampan på operan högt uppe i taket
var obegripligt stor

de som dansade på tåspetsskor
så avundsvärda

vi tog bussen dit, farmor, min syster och jag

kläderna vi bar var svåråtkomliga
och obekväma

men inte tillverkade i öst eller syd
nej det var Algots och Wahls och illasittande

jag var alltid kär i alla som alla andra var kära i

den jag var mest kär i är gift med min syster
de bor vid havet och har många rum

vad är det med det då?

skulle jag vara avundsjuk? Sällan

vägarna var röda på den tiden
vi bodde i Jönköping

bjöd hem hela klassen på kalas
utan att berätta

lördag och allting stängt






Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 831 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2012-11-04 13:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt bra! Mästerligt!
2012-11-18

  Linda CH VIP
Fantastiskt varm, stämningsfull och nostalgisk återblick!
2012-11-06

    Shush
Vad stämningsfullt, man förlorar sig i orden, utan tanke på tid eller rum, även om de är starkt närvarande.
2012-11-05

  aol
verkligen en så fin dikt
2012-11-05

  R_M Grundström-Linder
Hej Madeleine! Vilken fin dikt! "Lördag och allting stängt" känns rofyllt på något sätt! :)
2012-11-05

    ej medlem längre
Här passerar det förra livet revy - med ett skarpsinne och slagfärdighet - gillas mycket
2012-11-04

  Solitaire VIP
Känns precis som ett bokmärke
ett med gammaldags motiv
och glitter
Algots, outslitliga!
Och Wahls, det var Fiiiiiint :)
Vilken underbar tidsresa<3
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter