Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt inspirerades jag delvis till att skriva genom Tarans dikt "färskpressad" och en annans dikt som någon skrev om en diktform som heter något med lime har jag för mig typ och som då gjorde att jag började tänka på lime. Sedan kommer influenser såk


Lime - limepress - du en exotisk, färskpressad och färdig bartender: Bartender del 1


Rehoboth beach
vi befinner oss på en sandstrand i fantasierna
på en bar mitt på stranden

limegrönt som man ju säger
en slingrigt fräscht ormgrön färg
lite gult lysande
pressar den limigt
syrliga
och söta
fruktsaften
ser hur det gröngula fruktköttet
pressas samman för
att få fram saften

lime
surt
bitter
sött

lime som
vi kan göra oss exotiska, aromatiska
syrliga drycker
äkta cocktails
fina luxuösa drinkar
av

du vår egen bartender
jag din bartenderinna

du gör oss varsin love gun
eller kanska margaritas
eller
mojitos
kanske ragnars
alla drinkar
med lime i

en bartender är du
för du har sinne för både dryck och mat
du är mycket kunnig
du är en lyxig person
som jag inte förtjänar
bara en sådan man beundrar
på avstånd

du vet inte vem du är
för du är en bartender bland alla andra bartenders
och jag besöker inga barer eller krogar
för jag dricker inte
men i mina fantasier dricker jag
med dig
vid din bar
kära bartender
för jag vill dricka av dina egna unikt blandade drinkar
jag vill smaka av det du skapat
genom din kunskap
och ditt minne
av vad du lärt dig om drinkarnas drycker
hur du skapar berusning genom drycker
sann dryckesnjutning

***

du är i god form
ser nästintill atletisk ut
kroppsligt välrustad
helt enkelt
och så
intellektuell
säkerligen
godhjärtad
är du
kanske även
lite hård
och lite väl rigid
inom vissa områden
men ändå otroligt mjuk
ödmjuk
kramgo

du är någon jag inte förtjänar
för jag är inte särskilt vacker
inte i så god form
som du
inte så sockersöt som du
du är en killig pudding
en man som är så nallebjörnsgullig
du är verkligen en liten dröm
en drömprins
en fantasins riddare
en räddare i nöden

en pressare
färsk juice
från lime
du en exotiskt, färskpressad och färdig bartender
en vän i baren
en vän som gör en
en drink med själ och hjärta i
limepressaren





Fri vers av jamming223
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-04 22:08



Bookmark and Share


  Federico Romano
Salute!
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

jamming223