Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag dör en dag


Då svävar jag genom dina ögon i allt som finns kvar

(Då finns jag från hjärtats rötter till trädens knoppar
I vårens sol hos fåglarna bland trädtoppar
Jag är i svalors dunkla lador
I natten och i gryningen
i bladens nyfödda tårar av dagg

Jag är av svävande spindelväv i september på dagisgården. Lämnar dörren på glänt och finns i ljusstrimman i ditt mörka rum)

Jag är ditt
Andetag
Mitt första
En vinternatt
Ditt sista

Befrielse
Att sjunga allt
I ängarnas änglar
Döden är
Sorglig sång
Skrik i silke

Slöjor har fallit.
Har dansat
Har lagt sig runt våra hjärtan
Som ett
Tack
Ibland
Då ni värmer mitt hjärta

Jag är vinternatt
I mina sista andetag
Då svävar jag
genom era ögon
i allt som finns kvar.




Fri vers av haw
Läst 372 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-05 21:37



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Det är så att jag ryser när jag läser din dikt. Full med dramatiska vändningar, betydelsefulla ord som kommer som rappa slag. Du skriver med rytm och känsla. Det här är stor poesi.
Redan i början när jag började läsa din dikt så liksom hörde jag Alf Robertsson sjunga dina ord i bakgrunden.
2012-11-05
  > Nästa text
< Föregående

haw
haw