Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För dig. Till dig


Sorgens midnatt

Jasminblommor. Blomma för mig. Gråt med mig. Släpp mig fri i ditt regn jasmin.

Regnet faller med mig. Längst ner vill jag falla. Där jag känner andetagen. Känna mina andetag.

Känner du. Att jag skriker
Men det handlar inte om mig
Det handlar om din själ och det handlar om din kropp som ska begravas. Förstår du det. Förstår du. Hör du. Hör du mig.

Jag kan höra.

Hör du också stormens sjungande sorger i de midnattsblåa havsvågorna.

Jag vill inte gömma.
Jag vill inte kväva.
Jag vill inte glömma.
Hur sorger känns.

Jag tänker på dig. Du är en vacker ros. Nej. Du är alla vackra blommor jag ser.
Jag andas för dig. Jag stannar och känner doften av syrener. De du kände doften av. De jag plockade till dig. Du var så glad då. Dina ögon tindrade. Dina ögon skimrade som små pärlor då.

Jag andas. Känner doften av naturen och asfalten i regnfallet.
Jag behöver dess fall för att orka känna solens strålar.

Känner du våra sorgers andetag
Ser du våra tindrande ögon i solen
Ser du solarnas tindrande ögon i de midnattsblåa himlarna

Regnet faller än. Snart slår jasminen ut. Snart blomstrar syrener.

Tack för att du fanns. Tack för att du ger regn. Tack för att du ger sol. Låt mig blomstra fri




Fri vers av haw
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-07 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

haw
haw