Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

även hon är rädd men hon breder ut sina vingar över slätten

de klarar inte av hennes ljuva stämma
de klarar inte känna hennes hjärtslag
är det rädsla för de ska knäckas
är det rädsla för att knäcka
är det rädsla...

hur kan de vara rädda
för vackra berg
milda ängar..

ser de inte
att även hon är rädd
men hon breder ut sina vingar
över slätten

känner de inte
hennes hjärtklappning
när hon svävar stilla, ovanför vattenfallens strömmar..

hör de inte..
hennes axlar när de drar sig upp mot himlen
när hon är livrädd och hennes ögon förtvivlat
letar efter din kärlek bland bergstoppar.

ser du inte
att vi har kedjor runt fötterna
men hon simmar i oceanen ändå
hennes fötter blir fenor när
hjärtat faller till havsbottnen..

ser du..
hennes sorger och förluster
likt dina
bakom ditt innersta
vattenfall..



..men på havsbottnen finns pärlor
skimrande pärlemo
hennes tänder
när hon skrattar

för ser du
jag hoppas du en dag ser
hennes hjärta, hur det kan blomma
näckrosor och jasmin magnolia
hur de kan blomma i hjärtan!

fastän du varken ger vatten eller sol
glittrar mina oceaner
blommar än jasminen

...

Än blommor jasminen
blommar bortom dina vek i pannan
blomstrar förbi fragmenten av kärleksbrev jag skickat till dig

Din gråa slöja över fönstrena
och ute grönskar trädtoppar

Jag har aldrig plockat så många blommor
som när du skulle lämna mig
som när jag skulle lämna dig
som när jag föll som vattenfall
flödade genom den gråa slöjan du lagt över världen
som när jag grät som floderna
trängde genom nerdragna persienner
svämmade över lägenheterna
jag drunknade
sen drunknade jag igen
och kanske igen
jag vet inte
men jag tror jag vaknade
inte i en sol
inte i ett akvarium

i tomheten
sen rann bäckarna tyst
när du försvann
sen sjöng koltrastar

i nattens tunga mörker
sjöng hon
sen sjöng vi tills alla monster gick tillbaka
under sängen igen

vi sjöng
att dina ögon glittrar i mörkret
att du får fenor när du ligger på havsbottnen och drunknar
och du är en ängel
vad dom än säger
till dig...
du är en ängel

Ni var rädda för min kärlek
Jag var aldrig rädd
Jag kämpade för att aldrig tappa min ängels ljus i de mörkaste nätterna
Nu kan jag andas
Jag är inte rädd nu...

Än blommar jasminen
Alltid ska den blomma






Fri vers (Fri form) av haw
Läst 302 gånger
Publicerad 2014-02-11 14:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
Tack
2014-02-12
  > Nästa text
< Föregående

haw
haw