Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens mitt



i jordens mitt ett
eldklot

stort som hela månen

en ständig ström av lava
magma

och allt vad där är

man vet inte riktigt

ingen har varit där


jordens ytskikt å andra sidan

är tunt
som skalet på
ett äpple

ytan sårbart öppen för
oändligheten

samt för oförutsedda händelser


här vandrar jag omkring

en sekund

en levande

fryser lite i mitt
vinterhus

hade gärna haft ett badkar




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-08 21:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
lite av fysikens lagar i denna lärorika text
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter