Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen vackare natt än den här

Jag går längs Vintergatan i natt
Mina händer är inte knutna längre
De är öppna, villiga att ta emot och ge


Nu faller alla stjärnor på en gång
De ersätts av nya när tiden tillåter,
när första stenen är kastad,
när alla tafatta försök,
exploderar i en vacker supernova


När nu är här,
när kärlek är


Hem, vad är ett hem egentligen
Fyra vägar i ett eget universum
Ett rum eller två
Behöver inget mer nu
När jag har öppna händer
När knutarna har lossnat inatt


Vintergatan lever igen




Fri vers (Modernistisk dikt) av Henrik Sjöberg
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-10 14:09



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Vacker
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg