Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta fåglar



Svarta fåglar blandar sig med de vita
de vita blandar sig med de grå

och jorden snurrar som vi alla vet

en maskin
driven av eld, elektricitet

Och haven brer ännu ut sig, väldiga
för evigt förknippade med molnen

droppar av kristall - en förenande länk


På ytan av den fasta marken finns vi
och vi bygger gärna hus vid stranden

Vi längtar

ser horisonten krökas


Oljetanksen och lyxkryssarna
motorbåtarna

segelbåtarna, roddbåtarna, alla sorters båtar
trängs bland vågorna

Vi har själva byggt dem, vi tar oss ombord


Några vill helst vara ensamma under stjärnorna
mitt ute på Atlanten eller Indiska Oceanen

eller söder om Patagonien


Dit hör jag men jag är här, sakta åldrande
som den gamla tallen i min trädgård




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-12 13:08



Bookmark and Share


  cilax VIP
det är så fint skrivet
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter