Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En väns kärlek består alltid, och en broder föds till hjälp i nöden." Ordspråksboken 17:17


En broder föds till hjälp i nöden


Vi växte upp i samma kuststad Du och jag

Dina föräldrar och mina var bästa vänner


de var värdpar på mitt bröllop

vi gästade Ert paradis på landet


Vi umgicks familjevis och träffades

på kyrkliga ungdomskretsen Du och mina äldre bröder


Jag såg ej de problem Du levde i

de har jag först efteråt fått ta del av


Tänk så mycken smärta som kan dölja sig

bakom en from fasad och fromma föräldrar


så för mig så ock för Dig...


Vi återvänder högst motvilligt

till vår barndomsstad


Livet for hårt fram med oss

men Du slog Dig fram


blev biskop i Mariaviterna

och en brobyggare i Sverige


Du kom med nattvarden till

min Tores dödsbädd


och jordfäste honom

på Haga Norra


Du förblev min vän genom allt

och stod alltid kvar vid min sida


hade alltid ett gott råd

eller ord på vägen


då vågorna gick höga

och kampen blev hård


Nu kom en kär hälsning

till min stundande födelsedag


med ett foto som inspirerade mig

att ge Dig en hyllning tillbaka


då vi fyller på samma datum


och jag ger Dig i tacksamhet

det största grattis hitintills


På ålderns höst blir vännerna

dyrbarare än någonsin


och jag önskar Dig "den frid

som övergår allt förstånd"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-11-20 18:06



Bookmark and Share


    Annika J
Fint om en livslång vänskap,
2012-11-22

  walborg
Grattis Bibbi - Du är värd alla poeters hyllning och tack för Dina innerliga texter.
2012-11-21

  Chawa VIP
Jag läser stor tacksamhet
och kärleksfulla ord till en sann vänskap!
2012-11-20

  anits VIP
Så fint om äkta vänskap
2012-11-20

  Palett
Varma ord om äkta vänskap !
2012-11-20

  Ninananonia VIP
Vänner är dyrbara :)
2012-11-20

    ej medlem längre
Ja, frid vare med er!
2012-11-20

  rebecca d
Vackert!
2012-11-20

  Eva Langrath VIP
Varma ord som jag tackar för att få läsa
2012-11-20

  Eva Helene VIP
Hjärtevärmande om äkta vänskap.
2012-11-20

    ej medlem längre
så fint textat...
2012-11-20

  Johan Bergstjärna VIP
Ja GRATTIS Bibbi!
2012-11-20

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart med sådana vänner...fint skrivet...
och grattis när det nu blir födelsedag...
2012-11-20

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig dikt om den äkta vänskapen.
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP