Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I kväll har jag gett mig på att skriva en sonett. Mitt livs första. Tacksam för synpunkter, versfötter och så.


Det sovande ljuset

-

Nu mörknar det för skapelsen på jorden
vilar ljuset ... sover djupt ... som på viden ...
Sover ja ... och drömmer - om tid, förliden -
en svunnen tid - än inga måsten, borden

Drömmer det så om arkaiska vindar
då luften var ren, vattnet porlande glatt
och källan i skogen - som ett lyckligt skratt
Inga stängsel, inga fiendegrindar

Lejon i fred med fåren, med lammen
Och ormen - vän med varje mus och groda -
slingrande sig i lust runt apelstammen

Drömmer så ljuset på sin bädd av viden:
Salighet när allt var gott, alla goda!
Efter natt blir dag, alltid ljus ... med tiden ...




Bunden vers (Sonett) av Madeleine Richter
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-29 00:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra, fast det är väl si och så med jamberna ...
2012-11-29

  Tarantaran
Så himla fin sonett..!!
och som berättelse,
nästan biblisk skapelse-
sådan; fint, högtidligt!
2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter